MANDEARBEJDE 2021 – Metamoderne moden maskulinitet

De seneste år har jeg både faciliteret og deltaget i mandegrupper og nørdet området af maskulinitet/femininitet, dybere udvikling for mænd og kvinder, kønsdebatten, de samfundsmæssige/kulturelle narrativer og spændinger på området og meget mere i den dur. Det er et hjertebarn for mig at udforske det moderne mysterie om mænd og kvinder, seksualitet, polaritet og dynamik som vi alle er del af, uanset om vi ved det eller ej.

Det føles tiltagende vigtigt at dykke ned i de områder, og finde nuancering, sundhed og vækst i et felt der er præget af masser af frygt, fordomme, traumer og ikke mindst misforståelser.

Jeg tror dybt på værdien og vigtigheden af at mænd (og kvinder i kvindegrupper) mødes og udvikler sig sammen. De seneste års personlige deltagelse i fast mandegruppearbejde har bekræftet det dybere end jeg på nogen måde havde forestillet mig.

Det at mødes med en gruppe, under en overskrift af moden maskulinitet og intention om dybere udvikling, hvor man mødes face to face i ærlighed, sårbarhed og broderlig omsorgsfuldhed er en udviklingsgenerator som kun i meget begrænset omfang kan forklares på skrift. Der sker simpelthen noget, noget nærmest mystisk, hvor udvikling i sjæls-dna-en starter og skaber ændringer i livet.

Når jeg faciliterer mandegrupper er fokus først og fremmest på det relationelle. Hvis du gerne vil udvikle og heale det maskuline som mand, så vær sammen med andre mænd der spejler dig, inspirerer dig og ikke tillader dit bullshit! Det virker!

Derudover bestræber jeg mig på at lave plads til at alle har deres udvikling og proces, der hvor de er i livet.

Mænd kan være i en mandegruppe for at finde bedre kontakt med kvinder, for at finde bedre retning og formål i livet, for at heale dybere sårkomplekser, for at nuancere og udvikle maskulin/feminin forståelse og af mange andre gode grunde. Det fede og smukke er, at de kan gøre det sammen, på tværs af de individuelle livsveje kan gruppen have en kurs. Det er en stor fordel at deltagere er på hver deres livsrejse. Vi udvikler os alene, sammen, og inspireres af hinandens temaer. Mangfoldighed åbner vores øjne.

Det sidste som er vigtigt for mig i en metamoderne mandegruppe, er at have et overordnet integralt perspektiv. Det vil kort sagt sige, at vi anerkender og bruger mange forskellige vinkler og optikker samtidigt. Jeg bruger metoder og teorier fra psykologi/terapi, spirituelle traditioner, kropsarbejde, coaching mm. i en anerkendelse af at de fleste vinkler har vigtighed og berettigelse.

Wake up, Grow up, Clean up, Show up!

Jakob