BAGGRUND

Uddannet på Rettestrup Mølle, af Finn Kunze i meditation/mindfulness, drømmetolkning, selvudvikling, chakra energiarbejde og terapi.

Certificeret life coach fra Manning Inspire

Relationskompetence uddannelse fra Komtemplation

Kurser i dybere meditativt arbejde hos Jes Bertelsen, Vækstcenteret

Som mange andre er min interesse for udvikling, terapi og selvudvikling ikke kommet af sig selv, den er startet udfra et behov. Det var en stor krise i min ungdom, hvor jeg hverken vidste hvad der var op eller ned, eller hvem jeg selv var, der fik mig selv til at søge hjælp. Jeg stod på det tidspunkt i  mellem at få hjælp eller gå i opløsning, heldigvis valgte jeg at søge hjælp. Med god vejledning fra Finn Kunze, som senere blev min lærer, blev det et intensivt udviklingsforløb som bragte mange svære områder frem i bevidsthedens lys, og skabte nyt syn på mig selv og fremtidens muligheder. Det væsentligste jeg har lært af at arbejde med mine egne svære ting, og gennem at arbejde med andre professionelt, er at at kriser og smerte indeholder store muligheder for vækst og udvikling, hvis vi kan stille os åbne for det.

Jeg har haft mit fima med coaching og mentoring siden 2013, har arbejdet med private klienter og haft mentoringkontrakter med kommuner. I 2018 har jeg omlagt mit firma til at fokusere på coaching for people-pleasere og særligt sensitive. At kalde det “People pleaser” er et slags kompromis, da der ikke helt findes ord på dansk der egentlig dækker området. For at præcisere det lidt mere, kan man tilføje ord som medafhængig –  codependent, flink fyr/sød pige – Nice guy syndrome, good girl syndrome, anerkendelsesafhængig – approval addict, og desuden kigge på området af særligt sensitive og sårede empater, som ofte passer i kategorien.

Ja, kørt barn har mange navne, kort fortalt på godt dansk: følsomme mennesker med lavt selvværd.

Min egen baggrund som people pleaser/medafhængig/codependent:

Mit eget liv har været (og er stadig) påvirket af people pleaser eller codependency mønstre (jeg bruger begge begreber med samme betydning). Jeg har haft flere nedture i depressive tilstande, været i usunde parforfold, haft flugttendenser med alkohol og kæmpet med mærkelige former for selvsabotage. Jeg kender hvordan forkerthedsfølelse og en streng indre kritiker, kan gøre selv de enkleste fremskridt til kæmpe udfordringer. Jeg ved hvordan parforhold, selv med søde partnere kan være præget af fjernhed, og en følelse af ensomhed, hvor det kan være svært at forstå hvad der er galt. Jeg har været igennem forhold med narcissistiske partnere, oplevet gaslighting, følelsesmæssig vold og manipulation, og ved hvor nedbrydende det kan være, og hvor udfordrende det er at komme sig over.

Selvom jeg har været involveret i selvudvikling og terapi siden år 2000, så tog det mig mange år egentligt at finde ind til kernen af hvad mine egne udfordringer var, og ikke mindst hvordan jeg skulle arbejde med dem. Som jeg ser det nu, så handler det om at tendensen til at miste sig selv som people pleaser har rødder i barndomssår (kompleks PTSD), som kan være utroligt svære at få øje på, hvis man ikke ved hvor man skal kigge. Det er min oplevelse at mange terapeuter og psykologer ikke har forståelse for kompleksiteten i alvorlig codependency, og ikke har de nødvendige redskaber til at hændtere problematikkerne. Heldigvis er der en bedre forståelse af området internationalt, hvor der over de senere år er kommet en stor viden fra miljøet som beskæftiger sig med narcissisme og ofre for narcissistisk misbrug, som har bragt banebrydende forståelser og værktøjer på banen. Indenfor området af traumeforståelse har især kompleks ptsd og Pete Walkers arbejde (som stadig er ret nyt i Danmark) været et stort bidrag til arbejdet med codependency.